Forum Czeskie wiatrówki - forum dyskusyjne Strona Główna Czeskie wiatrówki - forum dyskusyjne
Forum poświęcone czeskim wiatrówkom

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Slavia 634 usterka

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Czeskie wiatrówki - forum dyskusyjne Strona Główna -> CZ
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jamajka92

PostWysłany: Nie 13 Cze 2010 22:54    Temat postu: Slavia 634 usterka Odpowiedz z cytatem

Witam!

Chciał bym przedstawić swoje problemy z Slavią, sprzęt kupiłem jakieś 4 lata temu w sklepie myśliwskim.

Tak minął rok pierwszy rok, a potem drugi.

Na niecałe trzy lata po zakupie zdarzyła się pierwsza usterka - pęknięta sprężyna.
Zadzwoniłem do sklepu, dowiedziałem się ze ma akurat 3 lata gwarancji (mimo że na allegro wszystkie maja 12 mc)- ekstra, zawiozłem wiatrówkę a po równym miesiącu odebrałem. W sklepie sprzedawca pokazał ze działa. Po przyjeździe do domu zauważyłem duże pękniecie kolby.

Zostały mi 2 dni do końca mniemanej gwarancji, wiec szybko odwiozłem ją ze względu na kolbę. Tym razem czekałem 2 miesiące. Argumentując to słowami "Musieliśmy ściągnąć kolbę z Czech"- zdziwiłem się, myślałem ze wadliwe wiatrówki są odsyłane do Czech i tam reperowane ew wymieniane ale cóż nic nie zapłaciłem nie będę się kłócił.
Od tego serwisowania nie mogłem wyzerować wiatrówki.

Mamy rok 2010 niecałe 4 lata od zakupu. Wczoraj w połowie łamania Slavia wystrzeliła. I tak pozostało nie da się jej naciągnąć.

Dziś rozebrałem moje maleństwo i co znalazłem w środku ?
Urwana prowadnica i wyrobiony modernizowany przez kogoś tłok !
Nie wiem co o tym myśleć czy taką fuszerkę mogli odwalić ludzie z Slavi?

Linki do fotek tłoka i prowadnicy . . .

http://img526.imageshack.us/i/dscf1753h.jpg/

http://img143.imageshack.us/i/dscf1758.jpg/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość GaduGadu
Let It Be

PostWysłany: Wto 15 Cze 2010 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masakra ,co oni ci ze Slavką zrobili.Tak ją spieprzyć to trzeba mieć talent.Ja bym im to na ladę rzucił i pokazał co oni reprezentują sobą(mam na myśli sklep)To chyba jakieś żurki spod budki z piwem ją serwisowali.
muunek

PostWysłany: Pią 9 Lip 2010 23:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tłok się sam nie pospawał(uuuuu!! pospawał to dużo powiedziane - standardowy słabo wykwalifikowany spawacz wykonałby TO lepiej).

Prowadnica - mogła sama sobie pęknąć, w końcu Slavcia w szafie nie stała, a prowadnica ma co robić.

Nie wiem,czy coś uzyskasz na pseudo-gwarancji, może lepiej odpuścić i wykonać wszystko" jak Bóg przykazał" samemu, lub z udziałem zaprzyjaźnionych mechaniorów sprzętowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Czeskie wiatrówki - forum dyskusyjne Strona Główna -> CZ Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: