| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
bandit88
|
Wysłany: Sob 10 Kwi 2010 23:37 Temat postu: taśma izolacyjna pod pierścień prowadzący |
|
|
witam od dwóch miesięcy jestem posiadaczem tuningowanej (pff) slavi 634, tak ją w Gdyni stuningowali ,że dali prowadnicę o szer. 13mm (powinno być 12,6mm) prowadnica wychodzi ,ale trzeba do tego użyć kombinerek i sporej sporej siły, do tego dali mi niby nowy pierścień prowadzący , który okazał się fabrycznym pierścieniem który ma 24,35mm a tłok ma przy końcu 24,75mm, i teraz moje pytanie brzmi czy mogę pod pierścień prowadzący dać taśmę izolacyjną jedną warstwę ? w sumie już to zrobiłem i jest teraz idealnie 25mm, tylko jeszcze nie złożyłem wiatrówki, czy po jakimś czasie taśma się wytrze lub zdeformuje?(mi się wydaje że nie powinna, a jak tak to zawsze można założyć nową) zrobił bym nowy pierścień prowadzący ,ale tokarze u mnie w mieście takimi bzdurami za 5zł się nie zajmują . może macie jakieś patenty gdzie można kupić coś przypominające pierścień do slavi , wiadomo zawsze można co nieco delikatnie zeszlifować , tak jak zrobiłem to z prowadnicą (12,6mm) i teraz sprężynka fajnie mi na tym chodzi , mam nadzieję , że slavia przestanie mi bić w prawo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Let It Be
|
Wysłany: Czw 15 Kwi 2010 22:12 Temat postu: |
|
|
Witaj,coś wiem na ten temat bo Slavkę634 ztuningowałem nie jeden raz.Pierścienie mam na stanie własnoręcznie toczone,więc nie ma lipy 20zł plus koszt przesyłki poleconym listem.Z prowadnicą zrób tak:kup lub gdzieś załatw sobie śrubę M8 dłuższą niż prowadnica.Załóż na nią prowadnicę i skontruj nakrętką.Wystający koniec śruby wsadż do wiertarki(na nie za dużych obrotach)szlifuj papierem ściernym,aż uzyskasz 12,8mm bo tyle z reguły powinna mieć prowadnica. _________________ Slavka 634 z jakimś tam szkiełkiem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jpr
|
Wysłany: Sob 17 Kwi 2010 17:23 Temat postu: |
|
|
zdumiewające.
Już nic nie rozumię. _________________ Slavia 634 - PP 3x9x40 AO |
|